1
استادیار گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهراءعلیها السلام
2
دانشجوی کارشناسی ارشد رشتة علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهراء علیها لسلام
چکیده
اسلام برای سعادت و بهروزی انسانها آرمانهایی در نظر دارد. برای رسیدن به این سعادت هر فردی باید با آگاهی از هدف جامعة آرمانی، وظایف خود را بشناسد و با تلاش در راستای اجرای کامل و بیعیب و نقص آنها، ظرفیتهای خود را برای پذیرش و نصرت آن جامعه افزایش دهد.
زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه همواره با این پرسش رو به رو بودهاند که از منظر اسلام، از چه جایگاه اجتماعی برخوردار هستند؟ آیا آنها میتوانند در فعالیتهای اجتماعی حضور داشته باشند یا تنها وظیفهای که به عهده دارند مادری و همسری میباشد؟ جوامع امروزی در پاسخ به این پرسش دچار کج اندیشیها و عدم تعادلهایی شدهاند و جایگاه زن، به گونهای شایسته تبیین نشده است. در این پژوهش نقش زنان در راه کمال جامعه با الهام از جایگاه حقیقی و ارزشهای شخصیتی زنان مورد بررسی قرار گرفتهاست.
برای نیل به نگاه اصیل اسلام به بعد اجتماعی زن، از سه شاخص روایات حضور زنان در عصر ظهور و در دوران صدر اسلام و رهنمودهای مقام معظم رهبری استفاده شده است تا وظایف فردی و اجتماعی زنان و شرایط حضور اجتماعی ایشان استخراج گردد. باشد که گامی مؤثر برای آمادهسازی جامعه برای پذیرش آرمانهایی که در زمان ظهور حضرت محقق خواهند شد، برداشته شود.