اصالت نقش مادری همراه با عهدهداری مسؤولیتهای خاص برای زن و در پی آن، لزوم اتخاذ تدابیری برای تسهیل پرداختن به شأن مادری و همسری، نتیجهای است که نگارنده در این تحقیق به آن میرسد. همچنین در این نگاشته در صدد حل تعارض میان شأن همسری/ مادری و اشتغال بانوان میباشد.
آنچه بیشتر در این پژوهش مورد تأکید نگارنده در اثبات مدعاست، تکیه بر تفاوتها و در رأس آنها تفاوت جنسیتی است که زن را به عنوان حامل و مولد نسل بشر و مربی او مخصوص میگرداند و بر این اساس به شأن مادری نسبت به مسؤولیت اجتماعی وی اصالت و اولویت بالذات میدهد، به گونهای که هر مفروض دیگری را تحتالشعاع قرار میدهد. محور با اهمیت دیگر، ضرورت اجتماعی ـ دینی عصر حاضر بر تکثیر برای در امان ماندن از پیر نسلی در کشور ما ایران است که از چندی پیش رخ نموده است.
از سوی دیگر ایران اسلامی در یک مسابقة جهانی تمدنساز نمیتواند نیمی از نسل خود را عاطل و در امور اجتماعی و غیره غیرفعال بگذارد، زیرا اتخاذ چنین هدفی به واقع از نظر اسلام مصداق بارز اسراف در نیروی انسانی و نکوهیده است.
با این توصیف برای نیل به مقصود، به تدبیر کافی برای حل تعارض موجود نیاز داریم که نگارنده در فصل آخر به موارد راهبردی در این زمینه پرداخته است.
پژوهش حاضر در مایة بنیادی ـ راهبردی و با روش اسنادی (کتابخانهای/ آرشیوی) و به شیوة توصیفی در محدودة اجرایی ایران اسلامی فراهم آمده است.