کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث ـ مدرس دانشگاه آزاد واحد آبدانان (نویسندة مسؤول
چکیده
در این مقاله یکی از ابعاد امنیت ملی، با عنوان امنیت فرهنگی از منظر نهجالبلاغه، مورد کنکاش علمی قرار گرفته است. امنیت فرهنگی در حقیقت حفظ سنتها و ارزشها و آداب و رسوم و هویت ملی میباشد. هدف از این نگارش بررسی زمینههای ایجاد امنیت فرهنگی در جامعه وآسیبشناسی آن از دیدگاه فرمایشات امام علی7 در نهجالبلاغه میباشد. با بررسی موضوعی نهجالبلاغه و نیز کتابها و مقالاتی که در زمینة ابعاد مختلف امنیت، خصوصاً امنیت فرهنگی تدوین شده، مهمترین عوامل برقراری امنیت فرهنگی به شرح ذیل است:
افزایش آگاهی و بصیرت، ایمان و دین باوری، گسترش امر به معروف و نهی از منکر، تولی و تبری، الگوسازی صحیح و فرهنگ علوی، پاسداشت سنتهای صحیح گذشتگان، مصون سازی از طریق تقویت نهاد خانواده و گسترش ازدواج و خود باوری و برقراری عدالت و جلوگیری از فقر و بیکاری در جامعه.
مهمترین موانع امنیت فرهنگی به شرح ذیل است:
ایجاد تردید و شبهه در نظام فرهنگی، تهاجم فرهنگی، التقاط، عدم شایستگی سران حکومتها و رفاهطلبی و دنیازدگی. عمل به این فرامین امیر مؤمنان7 بیتردید جامعه را در مقابل شبیخون فرهنگی، که از دیدگاه مقام معظم رهبری امروزه یکی از حربههای دشمنان اسلام برای ساقط نمودن نظام است، محافظت مینماید.