1
استادیار گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان (نویسندة مسؤول)
2
دانشیار گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان
3
کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان
چکیده
واکاوی سبک زندگی سیاسی امام رضا و بررسی مسائل حکومتی عصر ایشان، نقشة راهی برای شناخت و به کارگیری شیوة رفتاری معصومین: با حاکمان نامشروع است. از دیدگاه روایات ائمه: و گزارشات تاریخی، روند تحولات سیاسی و فرهنگی جامعه در دوران امامت آن حضرت، زمینة بیداری افکار عمومی و توجه به حقانیت اهلبیت: را فراهم میکند. امام رضا با تأسی به قرآن و عترت، در تحقق کامل این روشنگری میکوشد و برای رسیدن به مقصود، در موقعیتهای گوناگون، تعامل و مدارای سیاسی را جزء ضروری سیرة رفتاری خود در برخورد با حاکمان قرار میدهد. بیم خلفای وقت از آگاهی جامعه، آنها را به گونهای متفاوت از حکومتهای پیشین به مقابله با امام وامیدارد. سبک هوشمندانة حضرت در حیات سیاسی خود و نحوة تعامل ایشان با نظام حاکم، امکان استفاده از فرصت طلایی به وجود آمده را مهیا کرده، تأثیر امام در بیداری اذهان را آشکار میسازد. ظهور این مسأله را میتوان در ابعاد مختلف با بررسی رفتار عمومی ایشان با حاکمان زمان خود به خصوص مأمون دریافت. ادبیات خاص آن حضرت در گفت و گو با خلیفه و اتباع او، استراتژیهای ایشان در آگاهی بخشی به مردم، سبک استدلالهای علمی و نحوة معاشرت امام با سران نظام، روش خاص حضرت در این زمینه را به وضوح نشان میدهد.
احمد نژاد, امیر , حاجی اسماعیلی, محمد رضا و محمد زاده, عاطفه . (1394). سبک زندگی سیاسی امام رضاعلیه السلام در برخورد با حاکمان. پژوهش های اجتماعی اسلامی, 21(104), 3-34.
MLA
احمد نژاد, امیر , , حاجی اسماعیلی, محمد رضا , و محمد زاده, عاطفه . "سبک زندگی سیاسی امام رضاعلیه السلام در برخورد با حاکمان", پژوهش های اجتماعی اسلامی, 21, 104, 1394, 3-34.
HARVARD
احمد نژاد, امیر, حاجی اسماعیلی, محمد رضا, محمد زاده, عاطفه. (1394). 'سبک زندگی سیاسی امام رضاعلیه السلام در برخورد با حاکمان', پژوهش های اجتماعی اسلامی, 21(104), pp. 3-34.
CHICAGO
امیر احمد نژاد , محمد رضا حاجی اسماعیلی و عاطفه محمد زاده, "سبک زندگی سیاسی امام رضاعلیه السلام در برخورد با حاکمان," پژوهش های اجتماعی اسلامی, 21 104 (1394): 3-34,
VANCOUVER
احمد نژاد, امیر, حاجی اسماعیلی, محمد رضا, محمد زاده, عاطفه. سبک زندگی سیاسی امام رضاعلیه السلام در برخورد با حاکمان. پژوهش های اجتماعی اسلامی, 1394; 21(104): 3-34.